Slim

Vlak voor ik op vakantie ging, belde ik een beveiligingsbedrijf. Ik had mijn twijfels over een slaapkamerraampje boven. Misschien was een extra slot niet zo gek. De volgende dag kwam een vrolijk lachende man langs voor een offerte. En ik had het helemaal mis. Het slaapkamerraam is geen enkel probleem. Veel te hoog voor dieven. Maar de rest, daar moest nog veel aan gebeuren. Hij adviseerde extra sloten voor de voor- en achterdeur, cilindersloten voor de ramen en natuurlijk dievenklauwen. ,,Het gaat er om dat u ze langer dan drie minuten buiten houdt. Dan beginnen ze er niet aan.'' Ik had er weinig tegenin te brengen.

,,U moet natuurlijk wel de sleutels goed opbergen. Niet in de la, of aan een sleutelrekje. En altijd uit het zicht.''

,,Wat is dan slim?'' vroeg ik hem. ,,Ik adviseer mensen altijd de sleutels in een oude schoen te stoppen, of beter nog in de zoom van het gordijn. Daar zoekt niemand.''

    • Diana van Dijk