Overleg over uitzend-cao hervat

De organisatie van uitzendbureaus ABU verwacht dat volgende week de gesprekken met FNV Bondgenoten over de CAO opnieuw op gang zullen komen. Een week geleden struikelden beide partijen vlak voor een akkoord over een onderdeel van de nieuwe arbeidsovereenkomst.

De gesprekken liepen vast op een enkel woord. De ABU wilde in de nieuwe CAO vastleggen dat mensen zonder 'relevante' werkervaring maximaal anderhalf jaar lang het wettelijk minimumloon krijgen. De vakbond noemde dat een ,,ordinaire loonbezuiniging'' voor als het slechter gaat met de economie''.

,,We verhelderen het begrip relevant'', zegt directeur A. van der Gaag van de ABU. ,,Je kunt preciezer aangeven wat je daarmee bedoelt.'' Hij gaat ervan uit dat bond en ABU komende week weer aan tafel zitten en resultaat boeken.

Op een aantal uitzendbureaus heeft FNV Bondgenoten afgelopen nacht stickers geplakt. Van der Gaag kreeg op het kantoor van de ABU in Badhoevedorp een vergroot exemplaar aangeboden.