Muziek op komst

Pop

Jill Scott, Amerikaanse `nu-soul'-zangeres die onlangs verrassend debuteerde met de cd `Who is Jill Scott?', geeft haar eerste Nederlandse concert op 13 sept in Paradiso in Amsterdam.

Radiohead, de Pink Floyd van de jaren negentig, vertolkt op 15 en 16 sept verantwoord adolescentenleed in het Goffertpark in Nijmegen.

Steely Dan, het herenigde duo cynische New-Yorkse jazzrockers in Ahoy', speelt op 15 sept in de Ahoy' in Rotterdam.

Smashing Pumpkins, de zwaarmoedige gitaarband uit Chicago die eind dit jaar stopt, zingt op 20 sept zijn Nederlandse zwanenzang in Ahoy' in Rotterdam.

Bob Dylan is op 27 sept in het kader van zijn `Never Ending Tour' weer eens in de Ahoy' in Rotterdam

Steve Earle brengt op 3 okt zijn stoere-maar-toch-gevoelige-mannen-country in Paradiso in Amsterdam.

The Corrs, de drie zussen en één broer Corr die met hun Ierse folk-rock immens populair zijn geworden, staan op 3 november in de Ahoy' in Rotterdam

Britney Spears, het grootste meisjesidool van de laatste jaren, is voor het eerst in Nederland op 4 nov in de Gelredome in Arnhem.

Sir Elton John treedt op 18 november solo op in Ahoy' in Rotterdam.

Jazz

Jazz fietstour Langs schuren, tenten en een tiental kerken waar musici staan opgesteld. Onder wie John Surman, Keshevan Maslak, Eddie Prevost en Eugene Chadbourne. 2 sept van de stad Groningen naar het dorpje Garnwerd.

Mingus big band De enige 'ghost band' waar de geest van de leider nog voelbaar is. 27 nov, Concertgebouw Amsterdam.

Branford Marsalis Het ondeugende broertje van Wynton de trompettist speelt saxduetten met papa Ellis de pianist. 11 dec, Concertgebouw Amsterdam.

Debashish Bhattacharya Indiase slide-gitarist, nog onbekend maar dat gaat veranderen. Toernee van 19 jan t/m 3 feb 2001.

Mali jazz Vincent Henars Fra Fra Sound maakt een toernee met drie Malinese gasten onder wie de eminente koraspeler Toumani Diabate. Toernee april/mei 2001, o.a. Vredenburg, Utrecht.