Internetten schaadt Duitse bedrijven

Privégebruik van internet tijdens het werk levert het Duitse bedrijfsleven jaarlijks 104 miljard mark (117 miljard gulden) schade. Dat blijkt uit een studie die softwarebedrijf Sterling Commerce heeft laten verrichten bij ruim duizend ondernemingen. Uit het onderzoek komt naar voren dat 60 procent van alle werknemers zeker eenmaal per dag voor zichzelf aan het netsurfen is. Per week maakt een werknemer gemiddeld 3,2 uur gebruik van internet voor privéredenen. Bij een gemiddeld uurloon van 49,23 mark en 16,2 miljoen arbeidsplaatsen met toegang tot internet, levert dat een schadepost op van 104 miljard mark.

Volgens het onderzoeksbureau zat het privé-internetten alleen maar verder toenemen. Steeds meer mensen gaan bijvoorbeeld beleggen waardoor steeds vaker koersinformatie wordt opgevraagd.