FNV stelt ECT-directie ultimatum

FNV Bondgenoten gaat de directie van het Rotterdamse containeroverslagbedrijf ECT een ultimatum stellen. Tussen het bedrijf en vakbond bestaat onenigheid over een nieuwe CAO. Eerder deze week heeft de FNV een eindbod van de ECT-directie voor een nieuwe CAO verworpen. Een andere vakbond, CNV Havens, ging wel akkoord met het voorstel. De CNV heeft ongeveer 250 leden bij het containeroverslagbedrijf, de FNV ruim 1.300. Bij ECT werken zo'n 2.200 mensen.

De inhoud van het ultimatum, waarbij het vooral om verbetering van de lonen en pensioenen gaat, wordt op 7 september tijdens een ledenvergadering bepaald. De directie krijgt vermoedelijk 72 uur om op het ultimatum te reageren. De directie heeft al laten weten niet op aanvullende eisen in te kunnen gaan wegens de slechte economische positie van het bedrijf.