Arrestaties na moord in Noord-Ierland

De Noord-Ierse politie heeft gisteren zes mannen opgepakt die mogelijk betrokken zijn bij een moord eerder op de dag op een protestantse man in Belfast. De moord, enkele uren nadat een andere vermoorde protestant was begraven, is het gevolg van de toegenomen spanning tussen rivaliserende loyalistische terreurgroepen. Volgens John White van de Ulster Defense Association, een organisatie die nauwe banden heeft met de gewelddadige Ulster Freedom Fighters (UFF), wordt er binnen de UFF en de concurrerende Ulster Volunteer Force (UVF) vooral over ,,wraak'' gesproken. De UFF en de UVF strijden om een leidende rol in de drugshandel en bij de afpersing van winkeliers. De Britse autoriteiten hebben gisteren het aantal militairen dat op straat in Belfast patrouilleert verder opgevoerd.