Acties tegen Kunstenplan op Uitmarkt

Op de 23ste Uitmarkt, die vanavond om 21.00 uur in Amsterdam begint, zal geprotesteerd worden tegen voorstellen van de Raad voor Cultuur. ,,Het advies van de Raad is onder de maat'', is het motto waaronder musici van het Nederlands Kamerorkest zullen protesteren tegen de opheffing ervan. Zij krijgen steun van het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Volgens de actievoerders zullen er, als het aan de Raad ligt, vijftig concerten per jaar uit het Concertgebouw en de Beurs van Berlage verdwijnen. Zij willen het publiek laten horen wat ze na het komende seizoen gaan missen. De musici doen dat door zelf kaartjes voor het komende seizoen voor `afbraakprijzen' te verkopen: twee stuks voor de prijs van 25 gulden.

Ze maken ook muziek op de Uitmarkt: zaterdag en zondag spelen ze elk half uur een klein concert.