WEBSITES

Op internet is heel veel te vinden over bridge. De sites vallen grofweg in twee categorieën uiteen: informatieve websites en sites waar on line bridge kan worden gespeeld.

www.bridge.nl Deze site van de Nederlandse Bridge Bond bevat een hele reeks links naar andere interessante sites van buitenlandse bridgebonden, bridgebladen, wedstrijdnieuws enzovoorts.

www.bridgeolympiad.nl Dit is de officiële site van de Wereld Bridge Olympiade, die van 26 augustus tot 9 september in Maastricht wordt gehouden. Wie geïnteresseerd is in het verloop van de wedstrijden kan via deze site dagelijks een update krijgen.

www.bridgewebnl.com Een Nederlandse verzamelsite waarop werkelijk alles is te

vinden wat met bridge heeft te maken.

Internationaal nieuws, regionale nieuwtjes, boeken en tijdschriften zijn eenvoudig op te slaan, en er is zelfs een persoonlijk postvak aan te maken.

www.bridgeplaza.com Een internationale verzamelsite, die in diversiteit vergelijkbaar is met het hierboven genoemde bridgewebnl.com.

www.imp-bridge.nl Deze Engelstalige site is verbonden aan het Nederlandse Bridge Magazine IMP en bevat artikelen, wedstrijdverslagen en standen.

www.math.auc.dk/

~ nwp/bridge/play Dit is een verzamelsite. Onder het kopje `Tournaments Around the World' kunnen geïnteresseerden terecht in een uitgebreid internationaal toernooi-archief.

www.okbridge.com Dit is de oudste site voor on line bridge. De site heeft 19.000 leden en is niet gratis, maar biedt wel een gratis proefperiode van 30 dagen aan. Een handleiding wordt per ommegaande via email toegezonden.

www.stepbridge.nl Een relatief nieuwe met OKbridge te vergelijken, maar kosteloze Nederlandse site waar on line kan worden gebridged. Nadere uitleg over de spelregels volgt na aanmelding direct per email.

www.zone.com. Deze site is de `gamezone' van Microsoft. Gratis en veel bezocht. Doordat de site vooral wordt bezocht door beginnende spelers, is de speldiscipline soms ver te zoeken.

e-bridgemaster.com Een nieuwe Amerikaanse bridgesite met on line verslagen van kampioenschappen en artikelen.