Staking Stegeman voorbij

De ongeveer 200 personeelsleden van vleeswarenfabrikant Stegeman in Deventer zijn vanochtend weer aan het werk gegaan. Gisteren was bij de vleesverwerker een wilde staking uitgebroken. Volgens actiewoordvoerder J. van der Kraats heeft eigenaar Sara Lee de toezegging gedaan dat de vestiging in Deventer blijft gehandhaafd. Als de geplande verhuizing van de kook- en leverworstafdeling naar vleesverwerker Meester in Wijhe toch doorgaat, komt er een nieuwe activiteit in de fabriek in Deventer, zegt Van der Kraats. Hiermee zijn de wensen van het personeel om in Deventer te kunnen blijven werken, ingewilligd. ,,In Wijhe werken achthonderd man en bij ons tweehonderd. Wij hebben Stegeman in Deventer opgebouwd en wij willen hier blijven'', aldus Van der Kraats. Eerder had het personeel Sara Lee gevraagd de fabriek te verkopen.