Spanje

Revolutie

Politiek lekker incorrect was het natuurlijk wel, de Chinese posters van soldaten en arbeiders die opgewekt en vastberaden werkten aan de glorieuze toekomst van hun vaderland onder het geniale leiderschap van voorzitter Mao. Maar ze hadden wel wat, die jongens en meisjes, onbedorven door de perverse invloeden van het westerse imperialisme. Dat vonden ook de Spaanse kunstenaars Manuel Cáceres en José Miranda die onder de titel Cuentos Chinos (Chinese Sprookjes) de klassieke arbeiderskunst uit de Culturele Revolutie hebben verwerkt in in schilderijen en wandbordjes. Te zien in de Sala Pelaires in Palma de Mallorca tot half september.

Inl 00-34971723696.

Luchtfotografie

Vanaf de maan bezien zijn wij allen gelijk, zo meende Multatuli. Van iets minder ver, maar vanuit de lucht, blijkt dat aardig mee te vallen. Fotograaf Yann Arthus-Bertrand heeft zich de afgelopen tien jaar gespecialiseerd in fotografie vanuit de lucht, waarbij vaak verrassende resultaten werden bereikt. Te zien in het Palau de Virreine aan de Barcelonese Ramblas tot 5 november. La Rambla 99, Barcelona, di t/m za van 11-20u30, zon en feestdagen tot 15u.

En verder

De Grote Week, Semana Grande van Bilbao wordt komende zaterdag 26 augustus opgefleurd door de Portugese zangeres Dulce Pontes; pinguin-liefhebbers opgelet: de nieuwe kolonie aan Humboldt Pinguins te bewonderen in het aquarium-deel van de dierentuin van Barcelona. Parc de la Cuitadella, dag van 9u30-19u30.