Onderzoek naar Bijlmerramp ernstig vertraagd

Het medisch onderzoek onder slachtoffers en hulpverleners van de Bijlmerramp heeft ernstige vertraging opgelopen. Acht maanden na het begin zijn pas duizend mensen onderzocht. Een woordvoerder van de gemeente Amsterdam zegt dat vóór maart van het volgende jaar alle 8.900 betrokkenen aan de beurt moeten zijn. Hij zegt dat het onderzoek, onder supervisie van KLM Arbo Services, niet op schema ligt doordat ,,veel mensen niet komen opdagen, omdat hun ongerustheid door berichten in de media is weggenomen''. Aanvankelijk was er een tekort aan artsen en verplegers, maar dat is volgens de woordvoerder ,,redelijk opgelost'' door het inschakelen van allochtonen. KLM Arbo Services heeft minister Borst vanochtend verzekerd dat het onderzoek op tijd klaar zal zijn.