Lichaam van dief Cessna gevonden

Het lichaam van de 45-jarige Gerlof Sijtsma, die vermoedelijk op maandag 14 augustus een Cessna-vliegtuigje stal van vliegveld Ballum op Ameland, is gisterochtend door voorbijgangers gevonden op het strand van Ameland.

Het stoffelijk overschot was aangespoeld op het Noordzeestrand. Politie-onderzoek wees uit dat de man door verdrinking om het leven was gekomen.

De zoekacties naar de Cessna-piloot werden vorige week gestaakt. Een speurtocht met helikopters, vliegtuigen en schepen op zee en langs de Nederlandse, Duitse en Deense kust had niets opgeleverd. Vliegvelden in omliggende landen hadden niets van het toestel vernomen, en ook op de radar was de Cessna niet gesignaleerd. Afgelopen donderdag werd een neuswiel van een Cessna-toestel bij Rottumerplaat gevonden. Maar het is niet zeker of het wiel afkomstig is van het gestolen vliegtuigje.

Sijtsma, al enige tijd zonder vaste woon- of verblijfplaats, kwam de avond voor zijn vermissing en de diefstal van de Cessna op het vliegveld van Ballum om te informeren naar vluchten naar Kopenhagen. De politie van Friesland kan echter niet met zekerheid zeggen of Sijtsma ook daadwerkelijk de vliegtuigdief is. Woordvoerder H. Oenema: ,,We hadden een vermissing en we hadden een gestolen vliegtuigje. Er waren allerlei aanwijzingen om die twee zaken met elkaar in verband te brengen.