Travestieten luisteren ceremonie Spelen op

Australië gaat haar reputatie een gastvrij land te zijn voor travestieten kracht bijzetten. De sluitingsceremonie van de Olympische Spelen wordt op 1 oktober opgeluisterd door tientallen travestieten. Dat meldt het dagblad Sydney Morning Herald vandaag.

Volgens de krant zijn de besprekingen tussen de travestieten, drag queens, en de Australische organisatoren van de Olympische Spelen in een afsluitend stadium. De kostuums zouden al in de maak zijn. Wat de travestieten precies gaan doen tijdens de ceremonie, is nog niet bekendgemaakt. De deelnemende heren zijn gebonden aan een zwijgplicht. Hoeveel travestieten meedoen is ook nog onduidelijk. De schattingen variëren van 40 tot 200.

Australië heeft een naam hoog te houden op het gebied van travestie. Veel grote steden hebben bars met travestietenshows, terwijl het land ook de travestietenfilm `Priscilla, queen of the desert' voortbracht.

De film werd een wereldwijde hit. Priscilla gaat over een groep travestieten die met een bus door het Australië reizen om shows te geven.