Feyenoord traint voor Graz op strafschoppen

Feyenoord heeft gisteren in de laatste training voor de thuiswedstrijd tegen Sturm Graz op strafschoppen getraind. Veertien spelers schoten achter elkaar raak vanaf de stip. De Rotterdamse ploeg moet vanavond in De Kuip in de derde voorronde van de Champions League tegen de Oostenrijkse tegenstander een achterstand van 2-1 uit de eerste wedstrijd goedmaken. Als Feyenoord zich voor de eindronde kwalificeert, krijgen de spelers elk een premie van 100.000 gulden. Die belofte dateert nog van vorig seizoen.

Feyenoord zal volgens trainer Bert van Marwijk ,,niet blind gaan aanvallen''. ,,We moeten het geduld bewaren op het juiste moment toeslaan. Met 1-0 in de negentigste minuut ben ik ook tevreden. Al hoop ik natuurlijk dat we het iets minder spannend maken.'' Van Marwijk maakt zich niet druk over het gebrek aan schotkracht. ,,We hebben nu eenmaal geen echte topschutter. Bij ons moeten vier of vijf mensen regelmatig scoren. Dat kan ook een voordeel zijn, want je bent dan minder afhankelijk.''

Feyenoord speelt vanavond zonder de geschorste Julio Ricardo Cruz en de geblesseerde Jean-Paul van Gastel en Toninho. Het is alleen nog onduidelijk of Leonardo of Peter van Vossen als linksbuiten start. De Braziliaan kreeg tegen AZ de voorkeur boven de Zeeuw, die op basis van zijn ervaring wel in de eerste wedstrijd tegen Sturm Graz mocht beginnen.

Sturm Graz, dat zaterdag de stadsderby met Grazer AK met 2-0 verloor, speelde vorig jaar op Old Trafford 1-1 tegen Manchester United. De ploeg kan nog steeds niet beschikken over de geblesseerde topschutter Vastic en geschorste Strafner. De Oostenrijkers worden in De Kuip gesteund door vijfhonderd supporters. De Kuip zal niet vol zijn. Er waren gisteren 25.000 kaarten verkocht. Feyenoord verwacht hoogstens 35.000 toeschouwers. De wedstrijd wordt rechtstreeks op televisie (Nederland 2, 19.50 uur) uitgezonden.

Vermoedelijke opstelling van Feyenoord: Dudek; Gyan, Van Wonderen, De Haan, Rzasa; Bosvelt, Tomasson, Paauwe: Kalou, Kornejev en Leonardo.