Berging

Vijf jaar woon ik in dit gebouw. De laatste twee jaar als vutter. Ineens heb ik meer contact met de bewoners dan voorheen. Mijn berging wordt namelijk verbouwd tot logeerkamer met douche en wc.

Terwijl ik beredder, schilder of de aannemer koffie geef, ontdek ik dat de flat leeft. Veel meer dan ik dacht. Wie kranten wegbrengt maakt een praatje. Ook met mij. Soms door het raam van mijn nieuwe logeerkamer. Ik leid de bewoners trots rond door de 14 vierkante meters. Ze geven me advies of tonen zich jaloers. We overwegen een housewarming party voor de berging. Ze herdenken mijn ouders die hier eerst woonden. De berging was altijd bijzonder. ,,Je vader zat er zo fijn te studeren.'' Ik weet inmiddels nu ook wie mijn moeder opving toen ze een duizeling had en zo gemeen is gevallen.

Het heeft even geduurd, maar ik voel me nu thuis.

    • Sonja van Dijk