KNVB: verzoek AZ maakt weinig kans

De scheidsrechtercommissie van de voetbalbond KNVB zal deze week het verzoek van AZ beoordelen om arbiter Luinge niet langer naar de Alkmaarderhout te sturen. Volgens een woordvoerder van de voetbalbond maakt het ongebruikelijke verzoek niet veel kans.

De Alkmaarse voetbalclub stuurde gisteren een brief naar de voetbalbond naar aanleiding van het optreden van Luinge zaterdag bij de wedstrijd Feyenoord-AZ. Twee spelers van AZ, dat de wedstrijd met 2-0 verloor, werden met een rode kaart weggestuurd. Volgens AZ zou Luinge `iets' tegen de club hebben.

Volgens Hans van der Zee, directeur voetbalzaken van de club, is het niet verstandig als de KNVB Luinge op korte termijn naar een thuiswedstrijd van AZ stuurt. Ook is de club in verweer gegaan tegen de beschuldiging van Luinge dat speler Barry van Galen hem in zijn maag zou hebben gestompt.

Volgens de KNVB-woordvoerder gaat de scheidsrechterscommissie van de bond de brieven van AZ beoordelen. ,,Zij wijzen op grond van regels en rapporten scheidsrechters aan. Zo is het niet gebruikelijk dat een scheidsrechter twee keer achter elkaar dezelfde club fluit. Maar het is niet zo dat een verzoek van een club zomaar wordt gehonoreerd.''