Herstel van Arsenal, weer rood voor Vieira

Arsenal heeft zich hersteld van de valse start in de Engelse voetbalcompetitie. Twee dagen na de verrassende nederlaag bij Sunderland (0-1) won de club uit Londen gisteren voor eigen publiek met 2-0 van Liverpool. Het was de eerste competitiezege van The Gunners op Liverpool sinds 1994.

Het duel op Highbury werd ontsierd door overtredingen, waarbij scheidsrechter Poll maar liefst drie rode kaarten trok. De eerste was voor McAllister van Liverpool, die acht minuten voor rust kon vertrekken na een aanslag op de benen van Vieira. De Fransman op zijn beurt kreeg in de 73ste minuut rood na zijn tweede gele kaart. Vieira moest zaterdag tegen Sunderland ook al voortijdig het veld verlaten, maar was nog niet geschorst. Zes minuten later kreeg de Duitser Hamann van Liverpool zijn tweede gele kaart.

Arsenal leidde op dat moment al met 1-0, na een vroege treffer van Lauren. De international van Kameroen profiteerde van een scrimmage waarbij doelman Westerveld van Liverpool niet vrijuit ging. Twee minuten voor tijd maakte Henry aan alle onzekerheid een einde.

Bergkamp maakte in de 75ste minuut plaats voor Kanu, nadat de Nederlander kort daarvoor een gele kaart had gekregen. Bij Liverpool kreeg zijn landgenoot Meijer tien minuten voor tijd de kans om zich te onderscheiden. Maar de spits, die lonkt naar een terugkeer op de Nederlandse velden, kon doelman Seaman in de resterende speelminuten niet verontrusten.

Middenvelder Emerson van AS Roma, in juli voor 44 miljoen gulden overgenomen van Bayer Leverkusen, is voor zeker zes maanden uitgeschakeld. De 24-jarige Braziliaan scheurde vrijdag een kruisband van zijn linkerknie en werd zondag geopereerd.