Verdwenen peuter toch verdronken

De tweejarige Danny Kleverwal uit Apeldoorn, die sinds vorige week zondag werd vermist, blijkt dezelfde dag al te zijn verdronken. De peuter is afgelopen zaterdag in een vijver gevonden.

Het elfjarige meisje Samantha uit Utrecht, die eveneens sinds vorige week zondag was vermist, is terecht. Ze bleek bij familie in Nieuwegein te verblijven.

Danny werd zaterdagochtend om elf uur gevonden in een vijver op camping Klavertje Vier in Ermelo, waar hij de zondag ervoor met zijn ouders bij zijn grootouders op bezoek was. Hij werd drijvend in de vijver aangetroffen door de bewoonster van een stacaravan. Sectie wees uit dat de peuter direct na zijn verdwijning moet zijn verdronken. ,,Hij is door verdrinking om het leven gekomen. Er zijn geen sporen van geweld'', aldus een politie-woordvoerder.

Vorige week zondag kwam snel een grootschalige onderzoeksactie op gang, waarbij er gezocht werd met agenten, militairen, honden, brandweermensen en een helikopter. Campinggasten zochten massaal mee. De vrouw die de peuter zaterdagochtend aantrof, heeft op de dag van de vermissing nog in de vijver gekeken. Ten tijde van het ongeluk maakte ze een fietstochtje in de buurt.

De politie gaat de komende weken onderzoek doen naar de manier waarop er in kleinere vijvers naar drenkelingen wordt gezocht, aldus de woordvoerder. De bewuste vijver is twee keer doorzocht beide keren zonder resultaat. In grotere vijvers wordt er in linie doorzocht. Dat was in deze vijver niet mogelijk. Daarom heeft er twee keer één agent door de vijver gewaad. ,,We zullen bekijken of deze methode kan worden verbeterd. Het blijkt mogelijk te zijn dat een klein lichaam wordt gemist.''

De elfjarige Samantha uit Utrecht, eveneens sinds vorige week zondag vermist, blijkt de hele tijd vrijwillig bij familie in Nieuwegein te zijn geweest. De politie in Utrecht maakte dit weekeinde bekend dat ze vrijdagavond ,,gezond en wel'' bij de familie is aangetroffen. Al eerder was bij de politie het vermoeden gerezen dat de vermissing een ,,familiekwestie'' was. Het openbaar ministerie doet onderzoek naar het motief van de verdwijning.