Oogoperatie Marcel Wüst valt positief uit

Het zwaar beschadigde oog van wielrenner Marcel Wüst blijft behouden. Volgens een mededeling van zijn werkgever Festina is een uren durende operatie vrijdag in Keulen positief uitgevallen. Bij een recente botsing tijdens een criterium in Frankrijk brak de Duitse sprinter een jukbeen en een oogkas. Lange tijd werd gevreesd dat Wüst het licht in één oog zou moeten missen.

,,We weten nu dat beide ogen van Marcel behouden blijven. Hoe goed straks zijn gezichtsvermogen zal uitvallen, is nog niet te zeggen'', verklaarde zijn vrouw Heike. Zaterdag werd het verband van de ogen van Wüst gehaald. Na enige tijd ontwaarde de renner in de schemer een vrouwengestalte. ,,Ik dacht een engel te zien. Gelukkig bleek het de verpleegster te zijn'', zei Wüst.

De renner die in de Tour een etappe won en korte tijd drager was van de groene trui en de bolletjestrui, moet nog enkele operaties ondergaan. Volgens zijn chirurg zullen die nog zwaarder zijn dan de ingreep van vrijdag. ,,Bij het jukbeen en oogkas gaat het om gecompliceerde breuken.'' Volgens de arts is het nog onduidelijk of Wüst zoveel gezichtsvermogen terugkrijgt dat hij weer kan gaan wielrennen.