Nieuwe tl-buis

De tl-buis gaf het op na tien jaar trouwe dienst. Ik zette er met veel geduw, gedraai en getrek een nieuwe in, die het zowaar deed. Maar... binnen een minuut gaf hij de geest – en niet alleen hij, de tv zweeg en de wasmachine stond stil. Een doodse stilte daalde neer in de flat. Op weg naar de meterkast ontdekte ik dat er in de hele flat geen stroom meer was. De liften stonden stil – en dat om halfzes, als alle tweeverdieners thuiskomen.

Zou ik dit alles op mijn geweten hebben? De buurvrouw kwam thuis en zag mij als versteend in de gang staan: ,,Wat is er met jou?''

Ik biechtte de tl-buis op. ,,Dat heb jij niet gedaan! Het Shell-station is gesloten en de hele wijk zit zonder stroom.''

Godzijdank! Na twee uur zoefde alles weer aan, de buurman kwam de lift uit en zei: ,,Het was niet zo erg, ik had de NRC bij me!''

    • Eva Sachs