CARLY SIMON

Carly Simon viert haar overwinning op borstkanker met een nieuwe cd, de eerste met eigen liedjes in zes jaar. Ze noemde hem The Bedroom Tapes, en dat is geen erotische toespeling à la Barry White, maar een verwijzing naar de plaats waar de cd werd opgenomen.

Carly Simon is beroemd om haar elegante popliedjes die soms doorslaan naar zoetigheid en soms precies op het scherpst van de snede blijven. Haar chique venijn was bijvoorbeeld prachtig in het aloude You're So Vain.

The Bedroom Tapes zijn waarschijnlijk gemaakt als viering van het leven. De stem van de 55-jarige Simon klinkt uitgelaten en frivool. Het is nog altijd een volle warme stem, die krachtig, met af en toe een zwak knikje, de verlangens en fantasieën van een vrouw vertolkt. Ook de melodieën zijn stuwend en met grootse gebaren. Ze worden opgesierd door uitgebreide instrumentaties van harpen, violen en gitaar.

Carly Simons stijl is nog altijd getekend door glamour en luxe. Soms wordt het allemaal een beetje te veel, dan zie je Simon al voor je in een zaal in Las Vegas, afdalend van verlichte trappen. Ze zingt het best op de meer ingetogen momenten, en daarvan zijn er op The Bedroom Tapes helaas weinig.

Carly Simon: The Bedroom Tapes (Arista 14627)

    • Hester Carvalho