Bidden, dansen en praten op reli-festival

Op het Flevo Totaal Festival in Brabant spraken duizenden gelovige jongeren over lijden en televisie, of dansten ze op reli-house.

Bijna 10.000 gelovige jongeren bezochten afgelopen donderdag tot en met zondag het Flevo Totaal Festival in het Brabantse Liempde.

Op het terrein van Landgoed Velder traden op diverse podia ruim veertig reli-artiesten op uit binnen- en buitenland.

In de vijftien tenten op het terrein waren lezingen te beluisteren, was er religieus-cabaret te zien en konden bezoekers deelnemen aan workshops.

Thema's waren onder meer `lijden', `seksualiteit' en `televisie'. Behalve podia en thematenten waren er op het festivalterrein een dorpskerk, een sportterrein, een winkel en diverse eetgelegenheden te vinden.

Het festival wordt ieder jaar georganiseerd door de interkerkelijke organisatie Youth For Christ en begon in 1978 als kleinschalig religieus muziekfestival.

De hoogtijdagen van het festival vonden plaats in de Flevopolder, waar het zijn naam kreeg. De afgelopen vijf jaar was vliegbasis Eindhoven de vaste stek, maar door woningbouw ter plaatse moest de organisatie dit jaar uitwijken naar Liempde.

Circa 5.000 bezoekers woonden het volledige driedaagse programma bij en bleven kamperen. Tot in de late uren konden zij terecht in reli-house en -dancetenten. Het festival werd zondagochtend afgesloten met de `Outburst', een openluchtdienst met muziek en gebed.