Arsenal verliest van Sunderland

Arsenal is de Engelse voetbalcompetitie slecht begonnen. Ondanks een groot veldoverwicht verloor de club uit Londen zaterdag met 1-0 van Sunderland. Het enige doelpunt kwam in de 53ste minuut op naam van de Ierse veteraan Quinn. De Franse middenvelder Vieira van Arsenal kreeg in de laatste minuut een rode kaart.

Titelverdediger Manchester United begon met een 2-0 zege op Newcastle United. Het duel op Old Trafford werd bijgewoond door 67.477 toeschouwers, hetgeen een record betekende voor de Premier League. Manchester breidde het stadion afgelopen zomer uit. Bij de thuisploeg maakte de Franse doelman Barthez zijn competitiedebuut. Chelsea won met 4-2 van stadgenoot West Ham United. Aanvaller Hasselbaink, afgelopen zomer overgenomen van Atlético Madrid, scoorde bij zijn rentree in de Premier League. Hij benutte een strafschop.

In Duitsland gaat Bayern München na twee speelronden aan de leiding. De titelverdediger won zaterdag met 3-0 bij VfL Bochum door twee doelpunten van Jancker en een treffer van Santa Cruz. De Nederlandse doelman Van Duijnhoven, die eerder voor MVV keepte, stopte een strafschop van Salihamidzic.

Borussia Dortmund en Schalke 04 zijn ook nog zonder puntenverlies. Schalke won met 4-0 bij Hansa Rostock. De Belg Emile Mpenza nam drie treffers voor zijn rekening. Uitblinker bij de ploeg van de Nederlandse trainer Stevens was middenvelder Möller, die overkwam van aartsvijand Borussia Dortmund.

Na twee speelronden gaan in België vier ploegen op kop: Charleroi, Standard Luik, Lierse SK en Club Brugge. Charleroi maakte de meeste indruk door voor eigen publiek hekkensluiter Harelbeke met 5-0 te verslaan. Standard was thuis met 3-0 te sterk voor La Louvière. Lierse won het duel bij St. Truiden met 1-0. Club Brugge won met 2-1 bij Moeskroen.

Sturm Graz, komende woensdag tegenstander van Feyenoord in de voorronde van de Champions League, heeft zaterdagavond de stadsderby tegen Grazer AK met 2-0 verloren. Sturm Graz bezet na zeven wedstrijden de derde plaats in de Oostenrijkse competitie. Sturm Graz verdedigt in Rotterdam een 2-1 voorsprong.