Voetbalclubs

Frank van den Wall Bake pleit ervoor om de unieke en traditionele aspecten van de sport te koesteren (NRC Handelsblad, 12 augustus). Logisch is het dan ook dat hij niets ziet in de Atlantic League waar PSV voorman Van Raay nu al zijn kaarten op zet. Logisch is het ook dat hij zich verzet tegen de vorming van een G-14 competitie, waaraan Ajax hoopt deel te nemen. Volstrekt onbegrijpelijk is het daarentegen dat hij tegelijkertijd pleit voor een fusie van de Limburgse clubs, van Heerenveen, Cambuur en Groningen en van `noodlijdende' clubs als Haarlem en Telstar, omdat de stadions zo dicht bij elkaar liggen. Immers met het verdwijnen van traditionele derby's, unieke shirts (Heerenveen!) en de bijzondere historie die bijvoorbeeld verbonden is aan Haarlem (opgericht in 1889) zouden juist die bijzondere aspecten van de sport verloren gaan, die Van den Wall Bake nu net wil behouden. Het is overigens de vraag of je financieel gezonde clubs als Haarlem en Telstar wel als noodlijdend moet beschouwen in vergelijking met, pakweg Vitesse of Real Madrid.

    • den Bosch
    • Mr. G.P. Oberman