Selectie Radio

OVT. Derde deel van de herhaling over 100 jaar cabaretliedjes en censuur. In het tweede uur een portret van de Amsterdamse schoenlapper/havenarbeider Martin Swart. Radio 1, 10.04-12.00u.

De andere Wereld van Zondagmiddag. Onder meer een radioportret van de voormalige leraar Frans en mede-oprichter van de Lowland Weed Company, Kees Hoekert (1929). Naast marihuana zijn ook vrouwen een passie van Hoekert. Met reacties van vrienden, `vrouwen' en familie. Radio 5, 13.02-15.00u.

Radio 1-journaal. Gesprek met oud-secretaris-generaal Sweder van Wijnbergen over de macht van de ambtenaar. Hij vertrok vorig jaar bij het ministerie van Economische Zaken na beleidsconflicten met minister Jorritsma. Radio 1, 13.30-14.00u.

Weekendcafé. O.a. een gesprek met Aad van den Heuvel, mede-oprichter van De Nieuwe Omroep en met Maarten Regouin die klaagt over het kunstenonderwijs. Muziek van Trio de la Rosa. Radio 2, 16.02-18.00u.

Volgspot. Gesprek met Joop van den Ende naar aanleiding van de tentoonstelling Koopman in Illusies; Joop van den Ende Theaterproducties 30 jaar in de vrije sector die vanaf 2 september in het Theater Instituut Nederland in Amsterdam is te zien. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

Ophef & vertier. In deze reeks herhalingen een gesprek met de drie decorontwerpers Mirjam Grote Gansey, Rieks Swarte en Quirine Racké over o.a. hun vak, werkwijze, invloed van de nieuwe media en het verschil tussen de disciplines opera, dans, film en toneel. Maandag, Radio 5, 14.02-16.00u.

Radio uit. Reportage van een bezoek aan de studio van Paul Koek, slagwerker, componist en artistiek leider van Toneelgroep Hollandia. Maandag, Radio 5, 17.02-17.50u.