Selectie Radio

Faros. Over de geschiedenis van Rome en Italië met vanmiddag het barokke Rome van het plazzo Barberini en de St. Andrea del Quirinale. Radio 5, 16.02-17.00u.

Spektakel. Portret van de Engelse zusters Brontë, Charlotte, Emily en Anne, die over de hele wereld beroemd werden door hun boeken. Aan de hand van briefwisselingen met vriendinnen en bezoeken aan plaatsen waar ze zijn geweest wordt een beeld van het leven van deze zusters gegeven. Radio 5, 17.02-18.00u.

Avondconcert. Uitzending van de opera Le Siège de Corinthe van Rossini gemaakt tijdens het Rossini festival in Pesaro, Italië. Met het Praags Kamerkoor en Orkest van de opera van Lyon o.l.v. Maurizio Benini. Radio 4, 19.02-22.15u.

Volgspot-live zomertheater. Muziek, theateroptredens en gesprekken over Suriname met stand-up comedian Jörgen Raymann. Radio 2, 22.02-24.00u.

Easy listening. Persiflage op de rock `n' roll door Nat King Cole, de Doris Day en Harry James-soundtrack Young man with a Horn, nieuwe chansons van Michel Sardou en Michel Fugain en aandacht voor de maandag j.l. overleden Metropole Orkest-trombonist Ruud Bosch. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.