Seks en oma's

Wel of geen decoders, in de strijd om de beschaving in onze huiskamer heb ik zo mijn eigen methodes: SBS6 is uit de rij voorkeurzenders verstoten en in de buurt van kanaal 20 opgeborgen. Veronica werd verbannen van de 7 en ergens ver in de dertig gedumpt. Nu hoeven onze dochters niet langer te schrikken, als ze op zaterdagavond laat in het gezelschap van pa argeloos langs de zenders zappen.

Maar of het iets geholpen heeft? Als we oma een keer mee uit eten nemen, zien de meisjes er geen been in openlijk te speculeren over een gast aan een belendend tafeltje, een opvallende vrouw met een pruik en een zware stem. ,,M'n kop eraf as dat geen verbouwde man is'', sist de oudste. ,,'t Is niet verbouwd, 't is omgebouwd'', zegt haar zus, die het altijd beter weet.

Dan legt oma de menukaart neer en zegt, niet geheel to the point: ,,Ik kijk daar ook altijd naar. Naar erotische programma's.'' We staren oma aan. 82, en niet erg mobiel. Zojuist hebben we haar drie man sterk de trappen van het restaurant op moeten duwen. ,,Ik kijk altijd naar seksprogramma's'', zegt ze. ,,Heel interessant.'' Dan buigt ze zich weer over de kaart. ,,Welk voorgerecht nemen jullie?''

    • Elizabeth Termeer