Schröder roept hulp burgers in tegen neo-nazi's

De Duitse bondskanselier Schröder heeft gisteren de hulp van de Duitse bevolking ingeroepen in de strijd tegen het geweld van extreem-rechtse zijde. ,,U kunt een handjevol skinheads niet laten vernielen wat u hier hebt opgebouwd'', zei Schröder op een bijeenkomst ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaat van staalbedrijven in het Oost-Duitse Eisenhüttenstadt. Terwijl de overheid, aldus de bondskanselier, alles in het werk zal stellen om geweld door extreem-rechts ,,duidelijk en hard'' te bestrijden, moet de bevolking helpen geweld tegen en discriminatie van immigranten en minderheden uit te bannen. Schröder gaat de komende twee weken op werkbezoek in Oost-Duitsland waar de laatste tijd een reeks gewelddadige incidenten door sympathisanten van extreem-rechts plaatshad.