Leboeuf dreigt met vertrek bij Chelsea

Verdediger Frank Leboeuf heeft in een aantal interviews gedreigd bij zijn club Chelsea te zullen vertrekken. De Franse verdediger is niet tevreden over de verstandhouding met manager Gianluca Vialla. Hij zou te weinig steun van de Italiaan hebben gehad toen hij vorig seizoen in opspraak kwam na een incident in de wedstrijd tegen Leeds United. Bovendien zint het Leboeuf niet dat Chelsea interesse heeft getoond voor verdediger Gareth Soutgate van Aston Villa. ,,Daaruit blijkt dat Vialli niet volledige vertrouwen in mij heeft'', aldus de 32-jarige Leboeuf, die sinds 1996 bij Chelsea speelt.

Leboeuf leverde zijn kritiek aan de vooravond van de start van de Engelse competitie. Chelsea wordt gezien als de ploeg die titelhouder Manchester United kunnen bedreigen. Afgelopen zondag won bekerwinnaar Chelsea in de strijd om de Engelse Super Cup met 2-0 van de landskampioen. ,,Een betere kans als dit seizoen krijgt Chelsea niet'', meent manager Harry Redknapp van West Ham United, vandaag de eerste tegenstander van Chelsea. ,,Manchester United, Arsenal en Leeds United zullen last krijgen van het spelen in de Champions League.''

Manchester United is nog steeds de favoriet voor de titel. Maar niemand verwacht dat de ploeg weer met zo'n grote voorsprong – achttien punten – zal kunnen eindigen als de afgelopen competitie. De kampioen trok maar één speler van formaat aan, de Franse doelman Fabien Barthez.

Chelsea was beduidend actiever op de transfermarkt. Eidur Gudjohnson, Christian Panucci, Mario Stanic en de Nederlander Jerrel Hasselbaink zijn de nieuwe namen. Hasselbaink staat bij de bookmakers – samen met Thierry Henry van Arsenal – het hoogste genoteerd (5 tegen 1) om na Spanje nu ook topscorer in Engeland te worden. Voor de titel zijn de noteringen: Manchester United 11 tegen 8, Chelsea 4 tegen 1, Arsenal (zonder de verkochte Marc Overmars) 9 tegen 2 en Liverpool 11 tegen 2.