FOTOGRAFIE

Reizende tentoonstelling in de Rotterdamse Kunsthal van foto's uit de nalatenschap van Germaine Krull, een baanbrekende, maar per ongeluk bijna vergeten fotografe, die als een van de eersten de nieuwe fotografie gestalte gaf.

,,Met Man Ray en André Kertész wordt Krull gerekend tot de top drie van de Franse fotografie. [...] Ze [...] maakte portretten en reisreportages en struinde door de straten van onder meer Parijs. Vooral die laatste foto's vallen op: terloopse maar gulzige beelden van clochards, markten en etalages. Ze zijn nadien per kilo gemaakt door Doisneau, door Izis, door Van der Elsken, maar in haar dagen waren het eye-openers.'' Eddie Marsman, 18 augustus 2000

26 aug. t/m 22 okt. Kunsthal, Westzeedijk 341, Rotterdam. Inf. (010) 4400301. Cat. (Duitstalig): ƒ75,-

***