Brinkman na drie maanden terug in hockeyelftal

Hockeyer Jacques Brinkman is na bijna drie maanden teruggekeerd in het Nederlands elftal. De record-international deed gisteravond in Amstelveen mee in een oefenwedstrijd tegen Jong Oranje (1-0). Brinkman brak in juni tijdens het toernooi om de Champions Trophy in het duel tegen Australië zijn knieschijf. Ondanks dat hij nog niet fit is, werd hij deze week wel gekozen in de definitieve selectie voor de Olympische Spelen. Nederland verdedigt in Sydney de titel. ,,Het is lekker om wedstrijdritme op te doen en de beleving is toch weer anders dan tijdens een training. Het ging zeker nog niet perfect'', zei Brinkman na zijn rentree. Bij Nederland deden de licht geblesseerden Teun de Nooijer en Peter Windt niet mee. Jeroen Delmee maakte uit een strafcorner het enige doelpunt.