Bod op drankendivisie Seagram

De drankenconcerns Diageo (Groot-Brittannië) en Pernod Ricard (Frankrijk) gaan gezamenlijk een bod uitbrengen op de drankendivisie van het Canadese Seagram. Over de hoogte van het bod wilden ze gisteren nog niets bekendmaken. Naar verluidt heeft Diageo alleen interesse in de merken Captain Morgan (rum) en Crown Royal Canadian (whisky) van Seagram. Diageo is zelf al eigenaar van merken als Johnnie Walker en Smirnoff. Chivas Regal (whisky) en Absolut (wodka) zouden dan naar Pernod Ricard gaan. Volgens analisten moeten Diageo en Pernod Ricard tussen de 7 en 9 miljard dollar (17 tot 22 miljard gulden) op tafel leggen. Seagram zint op verkoop van zijn drankendivisie door de fusieplannen met het Franse Vivendi. Zij willen samen een groot mediaconcern gaan vormen. Voor de drankmerken is daarom geen plaats meer. Seagram is tevens eigenaar van de Universal-filmstudio's in Hollywood en de muziekmaatschappijen Polygram en Universal Music.