Bestrijdingsmiddelen 2

In het artikel over bestrijdingsmiddelen, wordt gezegd `dat de teelt van biologische aardbeien onmogelijk is'. Dat is natuurlijk niet waar. Biologische aarbeien, herkenbaar aan het EKO-keurmerk, zijn geproduceerd zonder chemische bestrijdingsmiddelen en zijn te koop bij natuurvoedingswinkels en boerenmarkten.

Wel is het zo, dat het telen van biologische aardbeien niet eenvoudig is. Het is veel meer dan alleen het weglaten van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Het hele bedrijf moet worden aangepast en worden ingericht op het voorkómen van ziekten en plagen. Maar er zijn biologische telers van aardbeien, die laten zien dat dit mogelijk is. Verkooppunten van biologische producten staan in de EKO-gids van Platform Biologica, de beleids- en promotie-organisatie voor de biologische landbouw en voeding. Deze is te vinden op www.platformbiologica.nl.

    • Ellen Winkel
    • Platform Biologica Utrecht