Winst van Schuitema blijft gelijk

Supermarktorganisatie Schuitema heeft in de eerste helft van dit jaar geen hogere winst gemaakt dan in dezelfde periode vorig jaar. De afgelopen zes maanden maakte het bedrijf 28,4 miljoen gulden nettowinst. De overname van supermarktketen A&P (131 winkels) eind vorig jaar, heeft de winst gedrukt. Schuitema is voor 70 procent dochter van Ahold.

Ook een stijging van de verkoopkosten had een negatieve invloed op de winstontwikkeling, zo liet Schuitema gisteren weten. De omzet groeide met ruim 7 procent tot 2,3 miljard gulden. Deze groei is vooral te danken aan de 383 C1000 supermarkten.

Schuitema's marktaandeel bedroeg 11,6 procent, iets meer dan de 1,3 procent waarover het in de eerste helft van 1999 beschikte. Schuitema verwacht dat de winst over het jaar 2000 op ongeveer hetzelfde niveau zal uitkomen als de 64,5 miljoen gulden van vorig jaar. De winst per aandeel zal verwateren door het uitgeven van nieuwe aandelen en door het aantrekken van kapitaal van buitenaf om de overname van A&P te financieren.