Verzameling

Tientallen jaren, van alle reizen die ik ooit maakte, nam ik wasknijpers mee naar huis. Zo heb ik langzamerhand een bonte verzameling van de meest uiteenlopende modellen.

Er zijn fel roze bij uit Turkije die met een ring door de neus sluiten, papegaaiachtige uit Bonaire, paarse uit Griekenland, de kleur van bougainville. Er zijn houten knijpers uit Engeland, die je wijdbeens, als ruiters op het wasgoed zet; houten Klazen uit Nederland, die je vroeger als ratel aan de spaken van je fiets vastmaakte. Hele grote zijn er bij en poppenwasknijpertjes, kortom ik heb van alles wat, een hele mand vol. De mooiste nam ik mee uit Italië: groene haaien die het wasgoed stevig tussen hun tanden klemmen.

Ze zijn made in Taiwan, maar dat voegt er mijns inziens iets buitenissigs aan toe en bespaart mij een verre reis.

    • Am Schüngel