Van Moorsel wint tijdrit

Leontien van Moorsel heeft gisteren bij de NK tijdrijden in Zaltbommel haar zoveelste kampioenstrui veroverd. De zesvoudig wereldkampioene is de tel kwijtgeraakt. Haar vader dacht dat het de vijftiende of zestiende Nederlandse titel betrof.

Van Moorsel was op het vlakke parcours twee minuten sneller dan Anoushka van der Zee en Sonja van Kuik. Ze beschouwde de race als een goede voorbereiding op de Olympische Spelen. Van Moorsel concentreerde zich vooral op het bochtenwerk en reed niet met een triatlon- maar met een zogeheten criteriumstuur. In Sydney neemt Van Moorsel deel aan vier disciplines: achtervolging en puntenkoers (baan), wegwedstrijd en tijdrit. In haar prijzenkast ontbreekt een olympische medaille.

Bij de mannen ging de nationale titel naar Erik Dekker. Hij was bijna een halve minuut sneller dan Servais Knaven en ruim een minuut sneller dan Maarten den Bakker. Voor Dekker was het zijn tweede nationale titel.

De populairste wielrenner van dit moment verkeert in grote vorm. Hij won drie etappes in de Tour de France en behaalde zaterdag een wereldbekerzege in San Sebastian. Dekker heeft zich ingeschreven voor twee olympische onderdelen: de tijdrit en de wegwedstrijd.