Nieuw nummer Beatles

De ex-Beatle Paul McCartney gaat een nummer maken waarop alle vier Beatles zijn te horen. Het nummer, met de titel `Free Now', wordt gemaakt met hulp van de Welshe band Super Furry Animals en zal deel uitmaken van de cd The Liverpool Sound Collage.

McCartney omschreef het nummer dinsdag op een persconferentie als een `manische Beatlessingle'. ,,Het is een nieuw klein stukje van de Beatles. Het is meer `underground' dan men gewoonlijk van mij hoort.''

McCartney zal voor `Free Now' gebruik maken van opnamen uit de jaren 1965-69 van geklets van alle vier Beatles, inclusief de in 1980 overleden John Lennon, en van gitaarmuziek van de groep, die nog niet eerder is uitgebracht. McCartney vervaardigt de cd The Liverpool Sound Collage als bijdrage aan een tentoonstelling van de kunstenaar Peter Blake in de dependance van de Tate Gallery in Liverpool. McCartney's bijdrage is een ambient soundtrack van het het een leven in Liverpool, en bestaat uit onder meer interviews met plaatselijke winkeliers en citaten van studenten.

`Free Now' zal alleen voor disk-jockeys beschikbaar zijn als single. Het grote publiek is dus aangewezen op de cd The Liverpool Sound Collagezal om de Beatles postuum verenigd te horen. Het is niet de eerste keer dat alle Beatles postuum op een nieuw nummer zijn te horen. Een paar jaar geleden verscheen `Free As A Bird', waarvoor een oude bandopname van Lennons zang werd gebruikt.