NCRV van smaad beschuldigd

Familieleden van een vrouw die hoofdpersoon was in de NCRV-documentaire `Verborgen Moeders' hebben vanmiddag aangifte gedaan tegen de NCRV wegens smaad. In het programma, dat in juni door de omroep is uitgezonden, is gesuggereerd dat de vrouw `Annemarie' slachtoffer van incest was. De familieleden is nooit om wederhoor gevraagd. De advocaat van de familie stelt dat in het programma ,,minimaal de schadelijke suggestie van incest is gedaan''. Na deze aangifte volgen nog aangiften tegen Annemarie zelf en haar therapeut, aldus raadsman Veraart. De therapeut meende dat zijn cliënt verborgen incestherinneringen had hervonden. Familieleden van `Jacqueline', hoofdpersoon in een andere aflevering, hebben om vergelijkbare redenen verhaal bij justitie gehaald. Zij willen de redactie van het programma onder ede laten horen.