Italië

Auditorium

Het door Renzo Piano ontworpen auditorium van Rome had eind vorig jaar klaar moeten zijn, maar het werk is volgens de huidige planning pas in 2002 gereed. In de open bouwput van de nieuwe concertzaal worden toch al concerten gegeven. Maandag Mozart en Schönberg, op 28 aug Haydn, Ravel en Honegger, en op 2 sept Chaplin's film Modern Times met live muziek. Kaartverkoop vanaf 19u op de dag zelf. Viale Pietro de Coubertin 30.

Theater

Bezoekers van Rome die moeite hebben met Italiaans en toch toneel willen zien, kunnen in het Engels terecht in het geïmproviseerde open-luchttheater op de Gianicolo-heuvel, bij de Fontanone, de grote fontein. Vandaag en morgen nog Marathon onder regie van Imogen Kusch (21u), tot 21 aug Sex, lies and Pinocchio door het Off-Night Repertory Theatre. Inl 0039-064441375 of www.porticus.com/offnight

En verder

Concerten van Ivan Fossati (23 aug), Carmen Consoli (24 aug) en de Colombiaanse Grupo Cale (26 aug) op het terrein van de renbaan Capanelle in Rome (via Appia 1245, inl 0039-067182139)