Duitsland, België winnen bij eerste duel sinds EK

Duitsland is de voorbereiding op de WK-kwalificatie verrassend sterk begonnen. De nationale voetbalploeg onder leiding van interim-bondscoach Rudi Völler won gisteren met 4-1 van Spanje. Ook België maakte een sterke indruk in het eerste (vriendschappelijke) optreden sinds het EK voetbal. In Sofia waren de Rode Duivels met 3-1 te sterk voor Bulgarije.

Scholl (2) en Zickler (2) namen gisteren de Duitse doelpunten voor hun rekening. Raúl scoorde in de slotfase tegen. Voor de Belgen was middenvelder Verheyen twee keer succesvol. Portugal, tegenstander van Nederland in WK-voorrondegroep 2, won in Viseu met 5-1 van Litouwen. In die poule behaalde Estland gisteren de eerste overwinning door Andorra met 1-0 opzij te zetten. Reim scoorde in Tallinn na rust vanaf de strafschopstip.