Verstoppertje-spel in Berlijn op internet

Eindelijk is het er dan: verstoppertje-spelen voor volwassenen.

Realityrunner Roger bevindt zich al drie dagen ergens in Berlijn. Aan premiejagers de opdracht om hem te vinden. Degene die Roger ontmaskert, kan 10.000 dollar winnen. Roger is een Nederlandse sportleraar die als beste uit `de test' kwam. Mocht Roger echter in staat zijn zich 24 dagen schuil te houden, dan gaat hij naar de finale, waarin hij uiteindelijk 100.000 dollar kan verdienen.

Het spel is rechtstreeks via internet te volgen. Op de site (www.realityrun.com) geeft een Diplom-Psychologin achtergrondinformatie over Roger. Ook worden aanwijzingen gegeven over zijn verblijfplaats. Verder zijn er telefoonnummers (à 3,63 mark per minuut) die zouden kunnen helpen. Een van de nummers legt bij voorbeeld een verbinding met een microfoon die Roger bij zich draagt en die de jager kan helpen hem te lokaliseren. Maar hoe hij eruit ziet, blijft een kwestie van raden.

Om het voor Roger wat moeilijker te maken, moet hij dagelijks opdrachten uitvoeren. Zo was bij voorbeeld de eerste opdracht om de 2.500 dollar die hij te besteden heeft bij een bank te wisselen in marken. Bezoekers van de website mogen meebeslissen over de opdrachten.

De bedenker, Rüdiger Kreklau van het bedrijf ExtraMile, hoopt zijn idee uiteindelijk te verkopen aan een tv-zender. ,,We hebben verstoppertje-spelen opnieuw uitgevonden in een show die gedurende 24 dagen 24 uur per dag op internet te zien is.''

Na Roger volgen andere `realityrunners', in andere steden. Via de website kan worden gestemd welke steden dat worden. Wenen staat op dit moment op de eerste plaats, gevolgd door Amsterdam. De winnaars mogen meedoen aan de finale in augustus 2001 in New York.