Thyssen blaast beursgang divisie af

Thyssen-Krupp heeft de beursgang van zijn staaldivisie afgeblazen. Het Duitse concern heeft het besluit in samenspraak met zijn zakenbanken genomen vanwege het zwakke beursklimaat voor staalbedrijven, zo is vandaag bekendgemaakt. De eerste notering van de staaldivisie stond voor september op het programma. Thyssen-Krupp was van plan ongeveer een derde van de aandelen te plaatsen en daarmee zo'n 3 miljard mark (3,38 miljard gulden) op te halen. Het geld was bedoeld om de groei van de divisies auto-onderdelen en liften te financieren. Het concern is verder actief in de machinebouw, elektrotechniek en dienstverlening aan industriële bedrijven. Op de effectenbeurs van Frankfurt werd Thyssen-Krupp vanmorgen afgestraft. Het aandeel zakte ruim 7 procent tot 17,09 euro.