SAINT ETIENNE

Engeland is de voedingsbodem voor een gesoigneerde, smaakvolle groep als Saint Etienne, uit Londen. In de persoon van Sarah Cracknell heeft het trio een zangeres die zo netjes en lichtvoetig zingt als een Britse Dionne Warwick. Cracknell wordt begeleid door een verrassend soort muziek. Niet de violen en voorzichtige drums die je zou verwachten, maar een instrumentarium dat wordt gedomineerd door neuriënde synthesizers en duistere dub-effecten. De drums zijn soms getemperd, soms ook vervangen door een onverstoorbaar doortikkende computer. Zo slaagt Saint Etienne er in de luisteraar steeds te verbazen met geluiden. Helaas komen de suikerzoete melodieën op de nieuwe cd Sound Of Water minder goed uit de verf dan op de vorige, Good Humour (1998). De liedjes hebben nu net iets minder twinkeling en tongue-in-cheek-vermaak, maar Saint Etienne zal op Lowlands nog altijd een chic alternatief zijn voor Limp Bizkit - om maar wat te noemen.

Saint Etienne: Sound Of Water

(PIAS MNTCD1018)

    • Hester Carvalho