Nederlanders in Belgrado maken het `redelijk goed'

De vier Nederlandse mannen die in Belgrado worden vastgehouden op verdenking van plannnen voor een aanslag op de Joegoslavische president Miloševic, maken het ,,naar omstandigheden redelijk goed''. Dit heeft de Nederlandse zaakgelastigde in Belgrado, K. Klompenhouwer, gisteren gezegd na zijn eerste bezoek aan het viertal. Volgens Klompenhouwer, die zich gisteren niet door een arts mocht laten vergezellen, behoeft de gezondheidstoestand van de vier mannen echter aandacht. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken kon vanmorgen geen bijzonderheden geven over de fysieke conditie van de mannen. Klompenhouwer heeft de vier, die hij afzonderlijk sprak, geen ogenblik onder vier ogen kunnen spreken. Bij elk gesprek was ook de rechter-commissaris aanwezig. Deze zag er op toe dat er niet werd gesproken over de beschuldigingen. De rechter-commissaris heeft nog altijd geen officiële aanklacht geformuleerd. De Joegoslavische autoriteiten hebben de zaakgelastigde toegezegd dat hij eens in de week op bezoek mag. Er is toestemming verleend voor bezoek door familieleden. Ook mogen de gevangenen post ontvangen.