Boijmans vijf maanden dicht

Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam is vanaf maandag 4 september bijna vijf maanden dicht voor nieuwbouw en aanpassingen aan oude gedeelten.

De werkzaamheden nemen ruim een jaar in beslag en zijn al gaande. Het museum gaat half december volgend jaar weer in zijn geheel open.

In de tijd tot woensdag 24 januari, de periode dat Boijmans gesloten is, zijn er toch activiteiten in het museum, zoals concerten in het paviljoen Van Beuningen-De Vriese.

Op 24 januari begint in het oude gebouw een tentoonstelling in het kader van het Internationaal Film Festival Rotterdam. Van 17 februari tot eind april is in het paviljoen en enkele aangrenzende zalen een presentatie van nominaties van de Design Prijs Rotterdam te zien. Op 24 mei volgt een grote expositie van tekeningen van Pieter Bruegel de Oudere, tot en met 5 augustus.

Hoogtepunt van het seizoen 2001 en van Rotterdam Culturele Hoofdstad is een tentoonstelling van schilderijen en tekeningen van Jheronimus Bosch van 1 september tot en met 11 november.