Akkoord met piloten ALM binnen bereik

Een akkoord tussen de directie van de Antilliaanse luchtvaartmaatschappij Air ALM en de pilotenbond VNV-NA is nabij. Het dreigende faillissement van de noodlijdende luchtvaartmaatschappij is afgewend. De besprekingen verkeren in de eindfase en mogelijk sluiten beide partijen vandaag een akkoord. ALM-president-directeur A. Kariembaks en voorzitter S. Martis van de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers sectie Nederlandse Antillen (VNV-NA) willen niet ingaan op de inhoud van het akkoord voordat het is getekend.

De pilotenbond legde eind juli beslag op tegoeden van de ALM bij negen reisbureaus om betaling van vier ton af te dwingen. Dat bedrag zou de luchtvaartmaatschappij ten onrechte hebben ingehouden op de salarissen. De eis van de piloten dat de loonbelasting en sociale premies die zij afdroegen, maar die de luchtvaartmaatschappij nooit betaalde aan de Belastingdienst, niet op hen persoonlijk wordt verhaald is inmiddels ingewilligd.