Verdwijnen peuter Danny (2) nu zaak van rechercheteam

De politie in Ermelo heeft een recherchebijstandsteam geformeerd, dat sinds vanmiddag onderzoek doet naar de verdwijning van de tweejarige Danny Kleverwal uit Apeldoorn.

De peuter verdween afgelopen zondag rond het middaguur van camping `Klavertje Vier' in Ermelo, waar hij met zijn ouders op bezoek was bij zijn grootouders.

Uitgebreide zoekacties met behulp van agenten, brandweer, duikers, militairen, politiehonden, een helikopter en tientallen campinggasten leverden niets op. Het recherchebijstandsteam, dat 18 rechercheurs telt, voert gesprekken met familie, campinggasten, omwonenden en bekenden, om na te gaan of iemand iets verdachts heeft gezien of gehoord. Volgens een woordvoerder van de politie wordt nog steeds nadrukkelijker rekening gehouden met een misdrijf.

De peuter raakte zondagmiddag rond half één zoek, nadat hij met zijn vierjarige broertje en diens vriendje bij de toegangspoort van de camping had gespeeld. Zijn broertje keerde terug naar zijn ouders in de verwachting dat Danny met hem meeging. Bij zijn ouders aangekomen bleek dat niet het geval. Toen de vader van Danny poolshoogte ging nemen bij de ingang, bleek de peuter al spoorloos. Om twee uur waarschuwde het ouderpaar de politie.

De gehele omgeving werd daarop zondagmiddag, -avond en maandag uitgekamd. Een gebied van 2,5 kilometer rondom de camping werd onderzocht op sporen. Zo werden de bospartijen bij de camping doorzocht en is er in verschillende vijvers gedregd. Volgens de eigenaresse van de camping moet het jongetje wel door iemand zijn meegenomen, omdat de camping met gaashekken is omheind.

Burgemeester P. Bunjes van Ermelo noemt het ,,onbegrijpelijk'' dat een kind van twee zomaar ongezien van een drukke camping kan verdwijnen. Hij wees er op dat de 120 campings in en rond Ermelo op dit moment bevolkt worden door zo'n 25.000 toeristen.

Ook Bunjes sloot niet uit dat er sprake is van een misdrijf. ,,Naarmate de tijd voortschrijdt, word je daar steeds angstiger voor.''

De politie heeft nabij de camping een commandopost ingericht. Campinggasten is aangeraden niet meer met de pers te praten.