Miljoenenschade na brandstichting

Een uitslaande brand heeft vanochtend een deel van een meubelboulevard in Apeldoorn in de as gelegd. De schade bedraagt volgens een woordvoerder van de politie zeker 5 tot 6 miljoen gulden. De brand is aangestoken. Een 23-jarige inwoner van Apeldoorn is op verdenking van brandstichting aangehouden.

De brandweer van Apeldoorn kreeg om tien over vier vanochtend een brandmelding. Het vuur woedde op diverse plekken in het gebouw van Resink Wonen, onderdeel van de boulevard aan het Rietveld in Apeldoorn-Oost. Hoewel de brandweer snel ter plaatse was en het vuur met groot materieel werd bestreden, kon ze niet voorkomen dat een groot deel van het gebouw uitbrandde. Ook ontstond forse roet- en waterschade. Volgens de politie zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen en is niemand gewond geraakt.