Meer bezoekers Parade

De tiende editie van de Parade trok dit jaar ongeveer 210.000 bezoekers naar het festivalterrein in de vier speelsteden.

Dit is iets meer dan vorig jaar. Zondagavond werd de tournee van theater-, film- en operavoorstellingen afgesloten met een groot gala van deelnemende artiesten in het Martin Luther Kingpark in Amsterdam.

De organisatie is tevreden over de jubileumaflevering van De Parade, die door kroonprins Willem Alexander in Den Haag werd geopend. De balans moet nog worden opgemaakt, maar de organisatie verwacht niet dat er verlies is gedraaid.

Aan de Parade deden enkele tientallen gezelschappen mee. De organisatie deed dit jaar een poging om behalve theater ook film, opera, dans en beeldende kunst aan te bieden. Ook bestaat er tegenwoordig een Kinderparade.

Hoewel het de eerste keer uitliep op financieel verlies, wil de organisatie ook dit jaar weer een Winterparade brengen in de Westergasfabriek in Amsterdam.