Jeanne Moreau speelt Marguérite Duras in film

De Franse actrice Jeanne Moreau gaat de rol van de schrijfster Marguérite Duras spelen in de film Cet amour là. De film op basis van het boek van Yann Andréa, de laatste metgezel van Duras, wordt geregisseerd door Josée Dayan. Het draaiboek en de dialogen voor de film zijn ook door Andréa geschreven.

Moreau speelt de oudere Duras die verliefd wordt op een student van het platteland, Yann, die Duras' boeken verslindt en haar brieven schrijft. Ondanks het leeftijdsverschil bloeit er een liefde op.

Jeanne Moreau kent de wereld van de vier jaar geleden overleden Duras goed. Zij speelde in Nathalie Granger, dat door de schrijfster werd geregisseerd en in verschillende andere films naar werken van Duras. Moreau was ook de vertelster in L'Amant van Jean-Jacques Annaud, naar de bestseller van Duras uit 1984.